Verkligt snabb falsk vaniljglass

Så snabb och god var den här glassen eller vad jag ska kalla den! Jag gjorde den på eftermiddagen när jag kom på att jag ville göra äppelpaj och avnjöt samma kväll!

 Jag tycker inte om vaniljvisp som den är, men så här var den ett riktigt bra halvfabrikat att förbättra! Har du inte vaniljvisp så tror jag det funkar lika bra att använda 2.5 dl vispgrädde och smaka av med vaniljsocker/vaniljpulver och lite socker. 

  • 1 ägg
  • 0.5 dl rörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 förpackning vaniljvisp

Häll ägget och rörsocker i en värmetålig skål. Vispa med elvisp över sjudande vattenbad tills det blivit riktigt fluffigt. Känn med fingret så att det är riktigt varm men passa så det inte blir äggröra. Ställ skålen i kallt vatten för att det ska svalna snabbare. Vispa upp philadelphian med vaniljsocker och häll sedan ner vaniljvisp. Vispa tills du kan göra mjuka toppar med vispen. Vänd sedan samman vaniljvisp med äggfluff och häll i en form. Ställ i frysen minst 2 timmar, låt glassen gärna bli i alla fall halvfrusen. Avnjut till ljummen äppelpaj!

Om den står och blir helt frusen så ställ den i kylen ca 20 minuter före servering.

Annonser

2 thoughts on “Verkligt snabb falsk vaniljglass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s