Mjuk ananaskaka

Jag såg en stackars ensam burk krossad ananas i skafferiet och blev så himla sugen på att baka något med den. Jag har sett en del ananaspaj lite varstans och det har jag velat prova, men jag orkade inte göra något med många moment. Alltså blev det ingen paj. Kom till att tänka på up side down cake och bestämde mig för att göra en sockerkaka med ananas i. Den blev sååå god! Otroligt mjuk och saftig!2ananaskaka Ananasen sjönk till botten, men det gjorde inget smak- eller konsistensmässigt. Jag avnjöt den medan jag skrev veckomeny och drack presskaffe. För att lyxa till det ytterligare hällde jag lite mellangrädde på kakan och det var supergott. Lite vaniljsås eller glass och kolasås hade inte heller varit fel.

2ananaskaka2

Mjuk ananaskaka

  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl neutral olja
  • 1 burk krossad ananas (227 g)

Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 18 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i två omgångar varvat med oljan. Vänd ner den krossade ananasen tillsammans med spad. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter, känn med provsticka så att den är klar.2ananaskaka3

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s