12 Pepparkaksmys en lördag

Idag är det lördag och kanske har du tid för lite extra mys med pepparkakor och glögg? Till pepparkakorna kan du då göra den här ädelostkrämen som är fantastisk god!2ädelkräm1

Min syster har gjort den och alltså den är som hon säger: sjukt god! Jag vet egentligen inte vem som kom på att ha ädelost/mögelost till pepparkakor, men alla har ju det och det finns till och med på tub nu för tiden! Men ja, hemmagjort är oftast godast!

2ädelkräm2Jag ska vara ärlig och säga att jag inte behöver pepparkakorna till denna ostkräm, utan hade gladeligen ätit den med sked. Men det får ni inte säga! Riktigt enkel är den att göra också! Så tid eller inte, du hinner pynta till denna ostkräm! Två ynka ingredienser ifrån himmelriket! Ostkrämen skulle funka fint på en ostbricka resten av året också. Eller som ett riktigt gott tillbehör till biff och klyftpotatis. Ett bra substitut till kryddsmöret.

2ädelkräm3

Ädelostkräm

  • 1 bit kvibille ädel (140 g)
  • 1 burk creme fraiche (2 dl)

Låt osten stå framme en stund så att den blir mjuk. Mosa samman osten med creme fraiche. Lägg upp i fin skål och förvar i kylskåp till servering. Servera förslagsvis med pepparkakor eller sked. Njut!

Annonser

5 thoughts on “12 Pepparkaksmys en lördag

  1. Pingback: 21 Ettårskalas | Sockervisp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s