Salviapocherad torsk med dillpotatis

Detta blev en snabb men riktigt god fiskrätt med fräscha somriga smaker. Ett gott dillsmör med vitlök satte smak på potatissalladen. Jag tog vad jag hade hemma i kylen och förutom potatis åkte det ner lite palsternacka, ”stammen” av en broccoli, en bit purjolök, zucchini och morot i potatisskålen. Du kan alltså använda precis vad du vill, och har hemma, i dillpotatisen. Hos mig så åkte torskbitarna ner genomfrysta i vattnet, men så kan det bli när man lagar mat och det blev faktisk bra det med.

IMG_0993

Salviapocherad torsk med dillpotatis, 4 personer

  • 4 bitar torskfile
  • 0,5 tsk torkad salvia
  • Salt och peppar

Dillpotatis

  • 4 potatis
  • 3 morötter
  • 2 palsternacker
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 purjulök
  • 1 bit broccoli
  • 75 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rejäl knippa färsk dill
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här: lägg torskfiléerna i en kastrull. Fyll på med vatten tills det täcker. Lägg i salvia och salta och peppra i vattnet. Sjud upp och låt sjuda tills torsken är färdig. Den ska då blivit vit och fast i köttet och lätt gå att dela i lamellerna. Beroende på storlek och värme tar det ca 10 minuter.

Skär grönsaker i önskvärda bitar och koka till lagom mjuka. Pressa vitlöksklyftorna och mortla tillsammans med dillen. Blanda i smör, olivolja och salta och peppra. Vänd de varma nykokta grönsakerna i smöret. Servera med torsken.

IMG_0996

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s