Doptårta med luftballonger

När lille Otto skulle döpas bad min syster mig göra doptårtorna. Temat var luftballonger och det fick således bli en tårta med luftballonger.

ballong5

ballong3

ballong1

På dopet var vi 43 gäster. En riktigt god lunch serverades innan; kycklinggryta med ris och sallad. Jag hade gjort två tårtor; 24 cm i diameter samt en liten på 15 cm i diameter. Tårtorna räckte precis. Det blev en ynka bit över. Jag hade inte riktigt handlat så som jag hade behövt så det blev tre olika tårtor. Eller ja, samtliga hade vita bottnar och ett lager vaniljkräm, men sedan var det en som hade blåbärssylt, en som hade hackade jordgubbar och en som hade både hackade jordgubbar och hackad mango. Det räckte liksom inte riktigt med jordgubbarna till allt, och inte heller blåbärssylten, och ja, ni förstår…

ballong2

Jag testade min tårtbottensdelare för första gången när jag gjorde dessa tårtor. Och; Oh my God!, Kära jissaness!, Mama Mia!; -Varför har jag inte införskaffat och använt sådan tidigare?! Sanningen är att jag varit skeptisk till sådan där skärare. Jag fick en av mamma för ett tag sedan och jag var inte särskilt begeistrad. Tänkte liksom ”tack för att du tänkte på mig mamma, men denna kommer aldrig användas…” Jag vet inte om ni vet vad det är för en, och jag kan berätta att den ser inte mycket ut för världen. Det är ungefär en uppspänd metallvajer, ursäkta beskrivningen. Bild kommer… Men ja, jag är förälskad. Denna vackra snittyta som uppenbarar sig när du sågat igenom tårtbottnen!! Och denna perfekta jämna höjd på bottnen som kommer fram!! (Så länge som du har den inställd i samma horisontella ”jack”, Oops…-Det blir ändå slående vackert). Ja jag säger då det, har du allt utom denna och du tycker att du klarar dig utan, då har du fel! Köp en!

Annonser

2 thoughts on “Doptårta med luftballonger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s