Glasstårta med jordgubb

I helgen gjorde jag en glasstårta som vi skulle ha när mamma fyllde år. Receptet kommet från boken Söta bakverk från Manuelas diner (M. Kjeilen, tukan förlag 2014) och var väldigt enkel att göra. God blev den minsann också!

image

Vi hade glasstårtan tillsammans med våfflor efter en god frukost. Det blev som en riktig hotellfrukost med våfflor och glass i slutet!

image

Jordgubbsglasstårta
400 g färska jordgubbar
1 burk kondenserad mjölk
3 äggulor
5 dl vispgrädde

Mixa jordgubbarna till en slät puré. Vispa äggulor och kondenserad mjölk ett par minuter. Vispa grädden tills den bildar mjuka vågor. Blanda ihop grädde och äggvisp och vänd sedan ner jordgubbspurén.

Häll i rund form, ca 20 cm i diameter. Låt stå i frys minst fyra timmar. Ta ut den och ställ i kylen 30 minuter innan den ska ätas.

Advertisements

One thought on “Glasstårta med jordgubb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s