Chokladpannacotta med daim

Denna chokladpannacotta är enkel att göra men ganska söt. Den behöver någon dag i kylen för att stå till sig. När jag gjorde den räckte det i alla fall inte med den tid, tre timmar, som anges i receptet. Efter tre timmar var den som chokladsås. Kanske blev gelatinbladen för varma och tappade sin funktion… Receptet är hämtat från boken Sweet av Roy Fares.

Om ni tycker att jag hänvisar mycket till Roy Fares så har ni alldeles rätt. Han är ganska fantastisk för det mesta =)

chokladpannacotta1Pannacotta med daimcrunch 6 port.

  • 1,5 gelatinblad
  • 250 g mjölkchoklad
  • 500 g vispgrädde
  • 50 g socker

Garnering

  • 1 dubbeldaim
  • 200 g vispgrädde
  • 200 g hallon

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och socker. Häll den varma grädden över den hackade chokladen och lägg i gelatinbladen. Mixa slätt. Fördela i 6 glas. Låt stelna i kyl minst tre timmar.

Vispa grädde och krossa daim. Fördela grädde, daimkross och hallon på pannacottan och servera.

 

One thought on “Chokladpannacotta med daim

  1. Pingback: Mjölkchokladpannacotta | Sockervisp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s