Lussebullar till första advent

Idag kan det passa bra med lite lussebullar! I många recept används kesella för att ge saftiga bullar. Det är absolut inget måste. I dessa lussebullar använde jag matlagningsgrädde som degvätska eftersom den hade stått ett tag i kylen och behövde användas. Det gick riktigt bra.

lussebullar

Lussebullar med matlagningsgrädde, 14-16 st

  • 250 g matlagningsgrädde
  • 25 g jäst för söta degar
  • 1 dl socker
  • 0,5-1 g saffran
  • En knivsudd salt
  • 350 g mjöl
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • Ägg till pensling
  • Russin

Ljumma upp matlagningsgrädden. Blanda i jäst, socker, saffran och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget. Klicka i smöret och blanda till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek.

Baka ut lussebullar i önskad form. Låt jäsa ca 40 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och stick i russin. Baka mitt i ugnen, 225 grader, ca 10 minuter.

Ha en trevlig första advent och en mysig början på julen!

Annonser

2 thoughts on “Lussebullar till första advent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s