Krämig pasta med spenat och tonfisk

När vi var i Spanien för många år sedan hittade vi ett recept på ett gräddigt uppkok med mangold och tonfisk som vi många gånger sedan dess har ätit med baguette som en snabb och riktigt god lunch. Härom kvällen visste vi inte vad vi skulle äta och jag blev sugen på just det här. Jag omvandlade rätten till en krämig pastarätt med spenat. Den går fort att laga men är ändå otroligt smakrik och god!

Pasta

Krämig pasta med spenat och tonfisk, 4 pers.

  • 400 g spaghetti
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 sardeller i olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g spenat (färsk)
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 1 ägg + 1 msk grädde
  • salt och peppar

Koka upp vatten till pastan och koka den, gör under tiden såsen.

Hacka löken och fräs i olivolja. Den ska inte ta färg. Mosa ardellerna med en gaffel och tillsätt dem och pressad vitlök till löken. Låt fräsa så att vitlöken blir mild och fin. Tillsätt spenat och tonfisk. Vänd runt och tillsätt grädden. Salta och peppra och låt koka ihop någon minut.

Häll av pastan när den är färdigkokt och häll ner i gräddkoket. Knäck ett ägg i en kopp och vispa upp med 1 msk grädde. Salta och peppra lite extra i äggvispet om det behövs. Blanda ner äggvispet i pastan och rör snabbt ihop. Ägget kommer att binda grädden runt pastan helt perfekt. Servera och njut!

pasta2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s