Mumsiga skorpor

Jag gjorde skorpor som en liten present i en fin burk till min syster när hon fyllde år. Jag utgick från Leila Lindholms goda recept som ni hittar här, men hade varken mandel eller bittermandel hemma, så det blev kardemumma och apelsin som fick smaksätta de små godingarna.

skorpor1Kardemumma- och apelsinskorpor

  • 1 tsk kardemummakärnor, stött
  • 1 apelsin, zesten
  • 100 g smör, mjukt
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa stött kardemumma, zesten från 1 apelsin, smör och socker krämigt. Tillsätt äggen ett åt gången och vispa väl emellan. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten till en deg.

Dela degen i två och forma till två längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Skär längderna i ca 1 cm-skivor. Sprid ut på plåten och ställ in i ugnen igen på 125 grader och låt torka. Mina tog 30 minuter. Låt svalna och njut.

skorpor4

 

4 thoughts on “Mumsiga skorpor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s