Somriga rabarbercupcakes

I somras var jag himla sugen på rabarber titt som tätt. Jag passade på att baka en vaniljcupcake med mjukstekta rabarber i och en fluffig frosting på. De blev väldigt goda!

rabarberströssel

Jag utgick från Hummingbird bakerys recept på vaniljcupcakes från boken ”Lyxiga cupcakes och läckra kakor. Bakverk från berömda Hummingbird Bakery i London” (Tarek Malouf, Tukan förlag 2009) och klickade bara i den ”stekta” rabarberkompotten. Det blev inte så många cupcakes eftersom formarna var ganska stora, men om du gör dem i en ”normal” cupcake-form så bör det bli ca 12 stycken.

rabarbercups

Rabarbercupcakes, 8-12 st
2 rabarberstänglar
2 msk strösocker
2 msk smör

120 g mjöl
140 g strösocker
1,5 tsk bakpulver
En nypa salt
2 tsk vaniljsocker
40 g smör, mjukt
1,25 dl mjölk
1 ägg

Frosting
200 g florsocker
50 g smör, mjukt
125 g philiadelphiaost
1 citron

Skala eventuellt rabarbern. Skär i skivor. Stek rabarbern mjuk i smör och socker. Låt svalna.

Vispa samman de torra ingredienserna till cupcakesmeten. Tillsätt smör och vispa ihop till en smulig konsistens. Blanda ihop mjölk och ägg. Vispa ner äggmjölken i omgångar i mjölmixen. Vispa till en slät smet.

Skeda upp smet i formar. Klicka i de mjuka rabarberbitarna. Grädda mitt i ugnen, på 175 grader, ca 25 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt svalna.

Vispa ihop florsocker och smör. Tillsätt philadelphiaost och valfri mängd saft från citronen. Vispa frostingen fluffig ca 5 minuter. Spritsa eller bred på de avsvalnade cupcakesen.

rabarbercupcakes

Annonser

2 thoughts on “Somriga rabarbercupcakes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s