Frukost som på hotell

Frukosten är något som jag verkligen ser framemot! På helgen är det lördagsfrukost och söndagsfrukost och på semestern vill jag helst ha lyxfrukost varje dag! Jag och H har tänkt gå och äta frukost på ett hotell under semestern. Det har ännu inte blivit av. Men vi passade på att göra en lite mer ambitiös lyxfrukost hemma häromdagen. Den blev riktigt bra faktiskt.

Vi hade ricottapannkakor, äggröra, bacon, kalkonprinskorv, mackor, yoghurtburkar, fruktfat, juice och såklart de hembakta croissanterna.

Yoghurtburkarna gjorde jag i små portioner, bara ca en matsked yoghurt per burk då tanken var att det bara skulle vara en liten ”munsbit”. Särskilt eftersomjag redan hade lagt samman burkarna och det inte var upp till frukostgästen att själv komponera ihop det denne önskar på sin yoghurt.

Vi invigde även den öppna spisen!

brasaJag gjorde Leila Lindholms urgoda ricottapannkakor. De blir som amerikanska pannkakor fast med massor med mer smak och fluffiga och fina. Ricotta är visserligen en italiensk färskost, så kanske skulle de kallas italienska fluffpannkakor istället. Oavsett; Mums! Leila föreslår att man även blandar i bär i själva pannkakssmeten, men det har jag aldrig gjort. Jag är lite för traditionell och väljer att bara servera bären till istället. Om du ska göra amerikanska pannkakor, så föreslår jag att du provar dessa, trots att de kanske är mer italienska med tanke på ricottan.

1pannkakor

Lättvispad grädde, vinbär från trädgården och färska blåbär serverades till.

blåbär

Leilas ricottapannkakor, 15-20 st

  • 3 ekologiska ägg
  • 250 g ricottaost
  • 2 1/2 dl mjölk 3%
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i i vitorna).

Blanda ricottaost, mjölk, och äggulor i en bunke.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det under omrörning i smeten.

Vispa äggvitorna luftigt och vänd försiktigt ihop dem med smeten.

Smält en klick smör i en medelvarm stekpanna. Skeda ut 0,5 dl smet per pannkaka i pannan. När du ser att det börjar komma upp bubblor på ovansidan är det dags att vända pannkakan. Grädda gyllene på båda sidor.

Fina röda vinbär

  • 200 g röda vinbär
  • 0,75 dl socker

Sjud upp vinbären med sockret så att sockret löses upp. Tag direkt från värmen för att behålla så många bär som möjligt hela.

Nedan är en bild på yoghurtburkarna. Svag smak av vanilj tillsamman med härligt fräsch och fin frukt och fina bär.

1 yoghurtburkar

 

Yoghurt med bär och frukt, 9 små eller 4 stora port.

  • 9 msk turkisk yoghurt
  • 1 knivsudd vaniljsocker
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 2-3 msk socker
  • 1 näve blåbär
  • 1 persika

Blanda yoghurt med vaniljsockret.

Sjud upp hälften av hallonen med sockret tills sockret löst sig. Blanda sedan i resterande hallon. Om du använder frysta hallon kan du vara vårdslös i blandandet, om du använder färska kan du vara lite mer försiktig så att så många hallon som möjligt håller sin form.

Hacka periskan.

Varva teskedar av vaniljyoghurt med hallon, persika och blåbär. Njut!

croiss

Sedan blev det test på att baka ”bake off” croissanter! Jag tog ut de styckfrysta croissanterna (se länk till recept i början av inlägget) och lät de ligga i rumstemperatur minst 30 minuter. Sedan penslades de med uppvispat ägg och gräddades 25 minuter, mitt i ugnen på 200 grader. De blev fina minsann!

Utöver ovan småpill blev det som nämnts bland annat även äggröra, bacon och kalkonprinskorv, ostbricka och fruktfat. Räksallad, skinka, salami, tomat, smör och bröd vet de flesta hur det ser ut, så det skriver jag bara in för att ge lite extra sug i magen när du själv ska planera din favoritfrukost. Hoppas att din frukost blir lika god om min!

frukostbild

 

Advertisements

4 thoughts on “Frukost som på hotell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s