Härlig ciabatta med rödbeta, halloumi och gratinerad svamp

Vi gjorde en riktigt god och mättande macka med inspiration från Jamie Oliver till middag för några dagar sedan. Jamies macka har biff i sig, men vi valde att göra en vegetarisk variant med halloumi, fylld med smak och färg. Rödbetor är så himla gott och de passar utmärkt i denna macka! Till mackan gjorde vi också gratinerad svamp som var god att äta separat eller att lägga ovanpå halloumin.

rödbetsmacka halloumi1

rödbetsmacka halloumi

IMG_5277Halloumiciabatta med rödbeta och svamp

  • 4 portabella svampar
  • 1 vitlöksklyfta
  • hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • lite riven ost
  • 2 kokta rödbetor
  • 1 citron, saften
  • olivolja, vinäger
  • 2 ciabatta
  • 200 g halloumi
  • pepparotsvisp eller liknande + lite olivolja
  • valfri sallad

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg svampen i en ugnsfastform. Pressa vitlöken, riv citronskalet, hacka persiljan och strö över svamparna tillsammans med riven ost. Ställ in i ugnen att gratinera tills de fått fin färg.

Tärna rödbetorna. Häll över en skvätt olivolja och vinäger. Pressa över citronsaft och smaka av med salt och peppar.

Dela ciabatta:rna och bred på pepparotsvisp, ringla över lite olivolja och lägg på lite strimlad sallad samt rödbetssalladen. Skär halloumin i skivor. Stek hastigt på hög värme och lägg sedan osten direkt på rödbetorna. Servera genast tillsammans med gratinerade svampar.

rödbetsmacka svamp

rödbetsmacka h3

 

2 thoughts on “Härlig ciabatta med rödbeta, halloumi och gratinerad svamp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s