Två desserter att avsluta med

På julafton har Henriks familj en tradition att inte äta julmat. Denna julafton hade vi tre desserter. Den ena var saffransglass på pinne. De andra två var smak av tropik och choklad. Den tropiska var en yoghurtpannacotta som smaksatts med limezest, citrongräs och vanilj. Denna toppades med en mangosorbet och fick en ananassoppa kring sig. Den var fräsch och god. Tyvärr har jag kommit fram till att jag inte tåler ananas. Jag får ont i magen varje gång jag ätit det. Men förutom det var det en lyckad dessert. Receptet kommer från boken Desserter med stil av Daniel Roos.
pannacottaDen andra desserten var en chokladmousse som tyvärr hade skurit sig. Men den var ändå jättegod. Vi fick bara ändra upplägget lite. Den hackade chokladmoussen toppades med mandelflarn och frysta tranbär som vänts i socker. Jättegod den också!

chokladdessert

2 thoughts on “Två desserter att avsluta med

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s