Lyxmiddag med löjrom, musslor och fisk!

Vi bakade pepparkakor och hade mys hos Emma och Johan. Blev bjudna på riktigt lyxig middag också. Det började med finfin glöggbuffé och tilltugg. Emma bakade lussekatter som smakade ljuvligt!

IMG_5437

IMG_5440Sedan blev det förrätt med blinier och små baguettebitar med löjrom, rödlök och creme fraiche. Mums!

förrätblin

förrätbliniDärefter gjorde Johan musslor med aningen tabasco. Jag fastnar ofta i samma musselrätt när jag gör musslor. Antingen soppa med persiljerot eller saffran, eller gratinerade med vitlök. Men Johan gjorde en mycket god variant med lite sting i. Har glömt allt han hade i nu (förlåt Johan) men det som också var mycket gott, utom tabasco, var att han vände i creme fraiche mot slutet som blev krämigt och fräscht!

musselbergSedan blev det fisk fylld med räksallad toppad med goda grönsaker så som sparris, rödbetor och svamp.

fisk med sparrisRiktigt gott!

 

 

 

 

Annonser

4 thoughts on “Lyxmiddag med löjrom, musslor och fisk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s