Mackor att luncha med till jul

Vörtbröd det är för himla gott! Jag gjorde två smaskiga mackor till lunch härom dagen. Perfekt att använda resterna från julbordet för att lyxa till mackan lite. Hemgjord senap och snabb brysselkålssallad passar perfekt till julskinkan och lite ruccola och tranbär passar bra till julosten. Mackorna talar lite för sig själv, men för den som önskar så finns detaljerat recept nedan och recept på en enkel men god senap =)

julmackor

Två skinkmackor:

  • 2 skivor vörtbröd
  • 4 brysselkål
  • 2 msk philadelphiaost
  • salt och peppar
  • 2 skivor skinka
  • senap*

Bred lite smör på mackorna. Strimla brysselkålen och blanda med philadelphiaost, salt och peppar. Bred röran på mackorna. Toppa med skinka och senap.

*Hemgjord senap med smak av whisky

  • 25 g senapspulver (coleman´s)
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl grädde
  • 1,5 msk socker
  • 2 krm salt
  • 1 msk olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk whisky

Häll alla ingredienser utom olja, vinäger och whisky. I en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda 2 minuter. Tag av värmen och låt stå i kylen över natten. Blanda sedan ner olja, vinäger och whisky. Smaka av och häll upp i en fin burk. Låt gärna senapen stå och mogna någon dag i kylen. Bör förtäras inom en vecka.
julsenap

Två ostmackor

  • 2 skivor vörtbröd
  • Ost
  • Ruccola
  • Torkade tranbär

Bred smör på mackorna. L ägg på ost, ruccola och lite tranbär.

julmört

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s