Smaskiga mackor

Jag hade besök av Igottsällskap en kväll i veckan och vi passade på att ha lite kvällsfrukost. Jag vet inte om det är ett vidare begrepp men Alexandra lärde mig det =) Ungefär är det som enkel mat som man kanske oftare äter till frukost än till kvällen.

Jag hade spanat in ett avsnitt med mackor i Jamie Olivers bok, Middag på 15 minuter. Det blev mackor med avokado, lax och pocherade ägg. Faktiskt blev det så gott att jag och Henrik gjorde mackor kvällen efter också.

ägg i lax

Mackan ovan grillas i mackjärn med ett ägg knäckt i en grop med kallrökt lax. Tanken är att ägget ska stanna inne i mackan när den grillas, men det var lättare sagt än gjort.
ägg och avokado

Rosta en macka, gnid in den med en halv tomat, drizzal över lite olivolja och lägg på avokado. Koka upp vatten och gör en virvel i vattnet, lägg ner ett knäckt ägg i virveln och låt puttra i ca 3 minuter. Toppa med någon form av chili och salta.
skinka och brie

Grunda precis som ovan med tomat och olivolja. Lägg på sallad, lufttorkad skinka, brie och chili.
ägg och lax

Bred philadelphiaost på rostad macka, riv över pepparrot. Lägg på ett salladsblad, två skivor kallrökt lax och ett pocherat ägg. Peppra och salta.
tomatsalladFör att fräscha upp mackmiddagen; Dela tomater, häll över lite olivolja, vitvinsvinäger, harissa och salt.

 

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s