No bake lemon cherry cheesecake

En tårta som du kan göra med minimal ansträngning och minimala verktyg är denna frusna cheesecake. Om du till exempel är i ett kök i Spanien som fattas en del köksutrustning, så kan du antagligen svänga ihop denna dessert ändå. Den består av enbart ost, grädde, socker och citron. Alltså inga råa ägg som kan vara tveksamt att äta i utlandet. För minimal ansträngning är där heller ingen traditionell cheescake-botten, utan endast lätt krossade kex som vänts i lite smält smör.

Jag hade bara en mixerstav så jag körde runt med den och det blev hur bra som helst. Det hade fungerat att vispa för hand också, men det tar aningen mycket längre tid…

cheesecake

No bake lemon cherry cheesecake

10 bitar

  • 10 digestivekex
  • 25 g smält smör
  • skal och saft av 1-2 citroner
  • 1-2 dl socker
  • 300 g philadelphiaost
  • 250 g mascarponeost
  •  3 dl vispgrädde

Krossa digestivekexen lätt. Blanda med smält smör och strö en liten mängd i botten av en form eller ett fat (obs, måste tåla att frysas).

Blanda ihop skal och saft från 1-2 citroner med sockret. (Beroende på syra och sötma väljer du hur mycket du vill ha, du kan alltid tillsätta mer senare i processen.) Tillsätt ostarna och kör ihop antingen med förslagsvis mixerstav eller elvisp. Smaka av. Häll i grädden och kör ihop till en krämig, aningen fast smet. Klicka ut smeten på dina små kexsmulor och strö resten av smulorna över. Låt stå i frys minst 2 timmar. Låt tårtan stå i kyl ett bra tag innan den ska avnjutas och garnera då med körsbär.

 

Annonser

3 thoughts on “No bake lemon cherry cheesecake

  1. Pingback: No bake citron smultron cheese cake | c bakar och funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s