Mums med gräddbullar

Jag har länge velat göra egna gräddbullar. Så när det fanns ett helt uppslag i tidningen baka kunde jag ju inte låta bli!

Gräddtoppar

Dopp i choklad

Chokladdoppad

kokos eller inte

Det var enkelt att göra förutom att jag inte värmde gelatinet tillräckligt, så allt gelatin blev inte helt utrört, men det märktes inte.

  • 10 smörgåsrån
  • 100 g äggvita (ca 3 st)
  • 150 g strösocker (ca 1,5 dl)
  • 0,5 tsk äkta vaniljpulver
  • 2 gelatinblad
  • 200 g choklad
  • 10 g matolja

Stansa ut rundlar av smörgåsrån, ca 4-5 cm i diameter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggvitorna skummigt. Blanda strösocker och vaniljsocker och tillsätt teskedsvis till äggvitorna under vispning. Vispa till en fast maräng.

Krama ur gelatinbladen och smält i mikron. Blanda ut med lite av marängen för att temperera och blanda sedan med allt. Spritsa en topp på varje rån. Låt ”torka” i frys ca 1 timme.

Smält chokladen tillsammans med oljan. Doppa de frysta och något torra gräddtopparna i den. Låt stelna. Förvara i kyl eller frys.

Disk

2 thoughts on “Mums med gräddbullar

    • Haha, vad kul! Nej inte till gräddbullar, men har gjort det några gånger till att täcka tårtor och till cupcakes, det är riktigt gott! Fast tänker att gelatinet ändå är bra, för det bli ju mer stabilt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s