Nu skulle det passa med lite lax

Igår blev det en somrig middag! Enkel var den också! Det blev lax i ugn med potatis, gröna bönor och romsås. Till detta serverades två flaskor vitt som båda var väldigt goda. Det ena heter Beauvignac Viognier (nr 2152) och kostar 75 kr. Det andra heter Biecher Riesling (nr 12284) och kostar 79 kr. Tänkte passa på att tipsa om ett annat väldigt gott vitt vin, även det ett riesling: Ruppertsberger Hofstück (nr 5914), mycket prisvärt för sina 64 kr.

lax i ugn

gröna bönor och potatis

Laxmiddag till 4

  • 1 kg mandelpotatis
  • 1 kg laxfilé
  • 300 g gröna bönor (haricots verts)
  • lite olivolja
  • en klick smör
  • salt och peppar

Romsås

  • 4 dl creme fraiche
  • 100 g rom
  • hackad dill
  • salt och peppar

Rör ihop ingredienserna till såsen. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Lägg laxfilén i en ugnsfast form, salta och peppra. Stick i en termometer och låt stå i 175-gradig ugn tills temperaturen når 55 grader. Koka de gröna bönorna lätt, ca 3 minuter. Häll av vattnet, salta en aning, lägg på en klick smör och drissla lite olivolja över.

Servera allt samman med ett gott glas vitt, förslag har givits ovan.

English; Yesterday I made a summer dinner! Easy it was too! I made salmon in the oven with potatoes, green beans and caviar sauce. To this I served two bottles of white wine and both were very good. One is called Beauvignac Viognier and the second is called Biecher Riesling. I take this opportunity to tell you about another very good white wine, also a riesling: Ruppertsberger Hofstück. However this was not served yesterday.

Salmon dinner for 4

  • 1 kg almond potatoe
  • 1 kg salmon fillet
  • 300g green beans (haricots verts)
  • some olive oil
  • a knob of butter
  • salt and pepper

Caviar sauce

  • 4 dl creme fraiche
  • 100g caviar
  • chopped dill
  • salt and pepper

Stir together the ingredients to the sauce. Boil the potatoes in lightly salted water. Place salmon fillet in a baking pan, salt and pepper. Stick in a thermometer and let stand in a 175-degree celsius worm oven until the temperature reaches 55 degrees celsius. Boil the green beans lightly, about 3 minutes. Drain, add salt, a dollop of butter and a little olive oil.

Serve everything together with a good glass of white wine.

 

2 thoughts on “Nu skulle det passa med lite lax

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s