Middag från USA

Vi hade en ny tema-middag igår. Tema Amerika. För er som missat det så är tema-middag när jag och två tjejkompisar träffas och bidrar med med vars en rätt. Det enda vi bestämmer är ett tema och sedan tar en med förrätt, den vi är hos gör varmrätten och den tredje tar med efterrätten. Kvällen började med en mangodaiquiri. Supergod! Tänk på att mixa ihop frukt och is länge när du gör en daiquiri, så att den blir alldeles slät och fin.

image

Till förrätt hade Emma tagit med en fräsch ceasarsallad och en lobster roll. Riktigt gott var det! Det var första gången jag åt en lobster roll. Det är ett korvbröd som fylls med en hummersallad, lite lik en räksallad eller sen skagenröra. Emma hade kokat hummern själv och fixat så fint! Det var lite krabbkött i salladen också. Egentligen ska det vara selleri i men det hade Emma bytt ut mot vårlök som var alldeles superbt! Vinet som vi drack till var från USA och var riktigt gott!

image

image

image

Till varmrätt hade Maria gjort hamburgare med egenkokt BBQ-sås och hemgjord alioli. Till burgaren hade hon gjort pommesen supergoda ungsrostade tomater. Till detta drack vi en god öl!

image

image

image

Till dessert hade jag gjort en American chocolate cake. Maffig, gigantisk och med färger av den amerikanska flaggan! Den blev hur god som. Den är fylld emd philiadelphiaost, mjölkchoklad, kakao och grädde. En enkel fyllning som liknar den jag gör till cupcakes. Recept kommer komma upp.

american chocolate

American cake

trångt i kartongEnglish; We had a new theme-dinner yesterday. Theme America. For those of you who have missed what this is; I and two girlfriends get together and contribute with one course each, where only the theme is set. One brings an appetizer, the one we are at makes the main course and the third brings dessert. The evening began with a mangodaiquiri. Delicious! Remember to mix the fruit and ice long as you make a daiquiri, so that it becomes very smooth and fine.

To starters Emma brought a fresh Caesar salad and a lobster roll. Really good! It was the first time I ate a lobster roll. It’s a hot dog bun filled with lobster salad, a bit like a shrimp salad. Emma had boiled lobster herself! There where some crab meat in as well. The wine we drank was from the United States and was really good!

For main course, Mary had made ​​burgers with home made BBQ sauce and alioli. She allsoe made the french fries and oven roasted tomatoes. Everything extremly good! To this we drank a good beer!

For dessert I had made an American chocolate cake. Big, chocolaty and inspired by the colors of the American flag. It was a big success!

Advertisements

One thought on “Middag från USA

  1. Pingback: Recept på mousse och chokladkaka | Sockervisp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s