Superfräsch vietnamesisk soppa

Var hos en kompis igår och blev bjuden på en jättegod soppa! Den ser så där fräsch ut som jag ofta tycker att asiatisk mat gör. Enkel verkar det också vara att göra.

image

Jag har inga exakta mått men så här går det till; Du kokar upp valfri buljong med stjärnanis, kanel, färsk ingefära när nejlikor. Låt puttra 30 min.

Förbered under tiden det som ska vara i soppan. Skär ryggbiff i tunna bitar.  Skär eller hacka chili och klyfta lime. Plocka lite färska blad från mynta, koriander och thaibasilika. Skölj färska böngroddar eller använd konserverade. Koka nudlar.

Fiska upp kryddorna och smaka av buljongen med salt och peppar. Börja sedan montera soppan direkt i skålen. Lägg nudlar i botten och tunna skivor kött över. Häll den heta buljongen över och rör om så att köttet blir tillagat. Toppa med groddar, chili, pressad lime och örter.

image

Soppan går såklart att göra helt vegetarisk och du kan ju variera grönsakerna och kryddorna hur som helst!

English: I was at a friend yesterday and got a very good soup for dinner. It is a Vietnamese soup where you pour worm broth over boiled nudles and raw beef. The meat then gets cooked straight in the boul.

You spice the broth with star anise, cinnamon, fresh ginger and clove.

Top the soup with lime, chili different veges and fresh herbes, such as mint, cilantro and thaibasil.

Enjoy!

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s