Limegröna biffar

Ett härligt grönt vegetariskt alternativ är dessa spenat och ricottabiffar. De har koriander i sig, både torkad och färsk, och det var verkligen gott. Jag är lite tveksam till koriander, tycker ibland att det smakar tvål, men inte här inte! Det passade perfekt! Jag hämtade inspiration från en Jamie Oliver bok, men ganska mycket är utbytt… Det blir en ganska homogen och mjuk biff, så det är gott att äta den med ett lite krispigare bröd, som till exempel tunnbröd eller libabröd som värmts en kort stund i ugnen.

Gröna biffar

Spenat och ricottabiffar (4 pers)

  • 250 g potatis
  • 400 g fryst spenat, hackad
  • 500 g ricotta
  • 3 cm ingefära, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk koriander, torkad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 kruka färsk koriander, hackad
  • lite olivolja till stekning

Skala och koka potatisen mjuk (skär den i 1 cm tjocka skivor så kokas den fort).

Tina spenaten och pressa ur mycket av vattnet. Jag brukar pressa den genom en muslinduk, så att 250-300 gram återstår. Lägg i en bunke och pressa ner den kokta potatisen och lägg i ricottan.

Fräs ingefära och vitlök ca en minut. Tillsätt garam masala, koriander, spiskummin och gurkmeja. Låt fräsa en minut till.

Blanda ner de frästa kryddorna i spenat- och potatisbunken. Tillsätt vetemjöl, salt och den färska koriandern. Blanda väl och smaka av.

Forma till biffar och stek på medelvärme till gyllenbruna.

Servera med ett krispigt bröd, skivad gurka, mango chutney och lite yoghurt blandad med mynta.

Grön biff

English; I love spinach! In this lovely green little thing you get a full flavored vegetarian alternativ! They are quite soft, so to get a little crunch you can serve them with a slightly crispy bread, such as warm liba bread.

Spinach and ricotta patties (4 people)

  • 250 g potato
  • 400 g frozen spinach, chopped
  • 500 g ricotta
  • 3 cm ginger, chopped
  • 3 cloves garlic, pressed
  • 2 tsp garam masala
  • 1 tsp coriander, dried
  • 1 tsp cumin
  • 1 tsp turmeric
  • 1 teaspoon salt
  • 1 cup flour
  • 0.5 pot of fresh coriander, chopped
  • a little olive oil for frying

Peel and boil the potatoes soft (when cut into 1 cm thick slices they boil fast).

Unfreeze spinach and squeeze out much of the water. I use a cloth of muslin and press so that 250-300 grams remains. Place in a bowl and squeeze the cooked potatoes and add the ricotta.

Fry ginger and garlic for about one minute. Add the garam masala, coriander, cumin and turmeric. Fry another minute.

Stir the fried spices in spinach bowl. Add the flour, salt and fresh coriander. Mix well and season to taste.

Shape into patties and fry over medium heat til golden brown.

Serve with a crunchy bread, sliced ​​cucumber, mango chutney and some yogurt mixed with mint leaves.

Steka biffar

 

4 tankar om “Limegröna biffar

    • Tack! Ja förstår precis vad du menar. Jag blev väldigt överraskad över att det var så gott i, men kanske har jag vant mig lite vid smaken för jag försöker lite grann lära mig att gilla det 🙂

Lämna ett svar till Katarina Avbryt svar