Världens bästa frasvåfflor!

Ja nu ska ni få ta del av världens bästa frasvåfflor (utan grädde)! Jag lovar att ni inte kommer bli besvikna! Våfflor är alltid gott och extra gott är det när de är frasiga (enligt mig, gillar du mjuka så kör du på det). I dessa våfflor är det jäst och inget bakpulver. Det är våfflor som pappa alltid har gjort. Så länge jag kan minnas har det varit detta recept som har använts och så länge jag kan minnas har det varit samma våffeljärn de har gräddats på. Vissa saker består helt enkelt.

Nygräddad våffla

Receptet kommer ur kokboksserien Meny som väl hör 70- eller 80-talet till. Jag kunde inte låta bli att fota receptet så att ni alla kan se deras tips om våffeljärn som kan stå på bordet, en sensation i vårt samhälle. Tänk så mycket som har förändrats.

Med blåbärssylt

Med jordgubbar

Bästa receptet

English; This recipe I have to translate because if you ever are  to do waffles, this is the recipe you need! They are crisp and lovely and can be served with whipped cream and jam as well as with sour cream and red onion. In Sweden we have a special day that we serve waffles, mars 25th. Of course you can make these waffles anytime, they´ll be just as delisious! My dad only sprinkles caster sugar on them, I on the other hand, who loves whipped cream, can not resist a spoon full of fluffy whipped cream.

300 ml of milk
10 g yeast (not dry)
3 dl flour
100 grams melted butter

Heat the milk a little. Dissolve the yeast in half of the milk. Mix in the flour until smooth. Add the remaining milk and let the batter rise for about 30 minutes.
Add the cooled melted butter.
Heat a waffle iron and brush the first time with a little butter. Add on about three-quarters of a dl of the batter and bake the waffles golden brown.

Advertisements

9 thoughts on “Världens bästa frasvåfflor!

  1. Åå va gott!! jag borde fixa ett riktigt våffeljärn också 🙂 Provade att improvisera ihop en liknande marängtårta med chokladkräm som du gjort, ska lägga upp bilder imorn.. Så synd den boken inte går att köpa längre..

  2. Då var det häftigt med elektriska våffeljärn att ställa på bordet, själv längtar jag efter att laga mat i torpet och få inviga mitt auktionsfynd – gjutjärnsvåffeljärn att använda på vedspisen. Det är nåt visst med våfflor som gräddats ”på riktigt” vis.

  3. Pingback: Tid för brunch | Sockervisp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s