Maten i påsk

Mm, vad gott det är med påskmat! För en gångs skull tyckte jag att det var lagom dessutom. Det blir lätt för mycket mat vid sådana här högtider. Det finn ju så mycket gott! Vi började med lite sill och laxmousse. Fem sorter fanns det och till det fanns såklart ägg. Utöver dem på bilden nedan hade vi en senapssill och en stekt sill i ättika. Laxmoussen hade kompisen romsås och allt samman var supergott! Dessutom en kavring som pappa bakade för första gången, supergod!

Laxmousse

 

tre sillar

 

Kavring

Till varmrätt några timmar senare hade vi griskött fyllt med härliga nötter, citron, örter, bacon och ännu mer. Till det en traditionell potatisgratäng, lättkokt sparris och en supergod böncreme. Böncremen var ugnsbakad lök och vitlök som mixats med stora vita bönor. Den var verkligen en smakupplevelse.

sparris

 

IMG_0449

Till dessert hade jag valt ut två recept från boken Tårtor och bakelser från En Liten Smula av Therese Baalack. En marängtårta med chokladkräm, grädde och färska bär. Och en mazarintårta med blåbärssylt. Båda var supergoda!

Mazarintårta

 

Blåbär

 

Marängtårta

 

Maräng och lite blåbär

4 thoughts on “Maten i påsk

    • Ja den var mycket god! =) Det är bara choklad och grädde; Värm upp 5 dl vispgrädde och slå över 200g hackad mörk choklad. Låt svalna och ställ i kylen över natten. När du sedan ska använda den så vispar du bara upp den mycket kort (annars blir den lätt för tjock). Väldigt enkelt =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s