Kokos och vit choklad

Ja, det är ju ingen hemlighet att jag älskar kokos! Kokosglass, kokosyoghurt, kokosdrink, kokoskaka, kokosmousse, kokosmjölk… Body lotion och handkräm som luktar kokos… Jag tycker helt enkelt om det! Därför ville jag helt klart testa receptet på cookies i Det bästa från Magnolia bakery som heter white chocolate coconut macadamia. En helt divine liten kaka! Jag hade inte makadamia nötter så det blev nötfritt. Men oj så goda de blev ändå! Det var ju helt klart kokosen som var det bästa med dem =)

Denna gången gick jag helt efter receptet (förutom att jag halverade det). Förra receptet jag testade adderade jag ju en hel del mjöl.. Men detta recept blev perfekt! Och jag som inte brukar lyckas med småkakor! Men efter att ha bakat två cookisar nu på kort tid som båda blivit bra så har jag börjat få upp hoppet. Dessa kakor är kanske inte de snyggaste, men desto godare!

kokoskaka

Till ca 30 kakor:

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 112 g smör, rumsvarmt
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,75 dl ljust muscovadosocker
  • 0,5 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 80 g vit choklad, grovt hackad
  • 1,25 dl kokosflingor
  • ev. 1,25 dl macadamianötter, grovt hackade
  • ev. extra kokos till toppen

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda mjöl, bikarbonat och salt.

Vispa smör och socker fluffigt ca 3 minuter. Tillsätt det halva ägget, mjölken och vaniljsockret. Vispa ihop ordentligt. Tillsätt mjölblandningen och vispa tills det går ihop. Rör ner kokos och vit choklad (och ev. nötter).

Rulla teskedsstora bollar. Platta till dem en aning och doppa ev. i kokos. Lägg på en plåt med gott utrymme emellan och grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.

kaffeEnglish; Well, it is no secret that I love coconut! Coconut ice cream, coconut yogurt, coconut drink, coconut cake, coconut mousse, coconut milk … Body lotion and hand cream that smells like coconut … I simply like it! Therefore I definitely wanted to try the recipe of cookies in ”The Best of the Magnolia bakery”  white chocolate coconut macadamia. An absolutely divine little cake! I did not have macadamia nuts so I made without. But oh so good they were anyway! It was quite clear the coconut that made them the best =)

This time, I went entirely according to the recipe (except I halved it). The last recipe I tried, I added quite a lot of flour .. But this recipe was perfect! And I do not usually succeed with biscuits! These cookies are perhaps not the best looking, but the more tastier!

About 30 cookies:

  • 3 dl flour
  • 0.5 teaspoon bicarbonate of soda
  • 1 pinch of salt
  • 112 g butter, room temp
  • 0.75 dl granulated sugar
  • 0.75 dl light muscovado sugar
  • 0.5 egg, room temp
  • 1 tablespoon milk
  • 1 teaspoon vanilla sugar
  • 80 g white chocolate, roughly chopped
  • 1.25 dl coconut flakes
  • if wanted; 1.25 dl macadamia nuts, roughly chopped
  • if wanted; extra coconut for the top

Preheat the oven to 175 degrees celsius.

Mix flour,  bicarbonate of soda and salt.

Beat butter and sugar until fluffy about 3 minutes. Add the half egg, milk and vanilla sugar. Whisk together thoroughly. Add flour mixture and whisk until doughy. Stir in coconut and white chocolate (and  nuts).

Roll teaspoon-sized balls. Flatten them slightly and dip if wanted in coconut. Place on a baking sheet with ample space between them and bake in middle of oven 12-15 minutes.

Annonser

6 thoughts on “Kokos och vit choklad

  1. Pingback: Kolakakor med kokos och mjölkchoklad | Sockervisp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s