Svamp på moset

Vi gjorde en god middag i veckan där portobello var huvudnumret. De är trevliga, stora svampar som lätt kan spela rollen som en ”biff”, hackebiff eller finbiff. Till denna rätt la vi helt enkelt sparris- och mozarellabitar på svampen, saltade, pepprade och gratinerade i ugnen. (Inspirationen kom från ”allt om mats” hemsida.) Till det hade vi potatismos, vitlökssmör och en god sallad.

sparris och svamp

Ost och sparrisgratinerad portobello (2 pers)

  • 6 portpbello svampar
  • 1 mozzarella (125 g)
  • 10-12 sparrisar
  • salt, peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Borsta bort eventuell jord från svamparna och skär av ”stjälken”. Lägg på en plåt / i en form. Lägg bitar av stjälkarna, sparris och mozarella på svampen och salta och peppra. Ställ in i ugnen och gratinera 10-15 min.

portobelllo med ost och svamp

svamp gratineradEnglish; Simple substitute to a piece of meat is to take portobello mushrooms, put some asparagus and mozzarela on top, season and bake in the oven, 225 degrees celsius, for about 10-15 minuts. Serve with mashed potato, garlic butter and a nice sallad.

4 thoughts on “Svamp på moset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s