Fräsch youghurtglass

Pappa har gjort en riktigt god glass! Fräsch och frisk! En glass gjord på vaniljyoghurt. Den är enkel men OBSERVERA att yoghurten måste rinna av över natten. Så tänk på det när du funderar på att göra en lite lättare variant av glass. Visserligen är där socker i glassen, men ingen grädde så fetthalten är lägre än den traditionella gräddglassen. Bäst blir den i glassmaskin, men varianten finns ju att röra i smeten varje halvtimme under nerfrysningen. Optimal serveringstid är när den stått ca 2 timmar i frysen efter att den gått i glassmaskinen. Då är den perfekt att göra fina kulor av (beror ju såklart lite på  hur fryst den blivit i din glassmaskin och vilken form du lägger den i sedan). Ska du inte äta den efter de där ca 2 timmarna, föreslår jag att du ställer den i kylen 20-30 min innan servering.

glass med rörstrand

Vaniljyoghurtglass med citrus

  • 1 l vaniljyoghurt (ex valio)
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • zest av 1 citron och 1 apelsin
  • 0,5 dl citronsaft
  • 0,5 dl apelsinsaft

Häll yoghurten i en sil klädd med kaffefilter och ställ över en bunke. Ställ i kylen och låt rinna av under natten. Dagen därpå blandar du ner resten av ingredienserna och kör i glassmaskin.

en skopa glass

English; Dad has made a really good ice cream! Fresh, a bit sweet and sour! An ice cream made ​​with vanilla yogurt. It is simple to make but NOTE that the yogurt has to drain overnight. So think about this when you are planing to make a little lighter variant of ice cream. Although there is sugar in the ice cream, but no cream and therefor the fat content is lower than the traditional ice cream. You´ll get the best result when you make it in the ice cream machine, but the variant to stir the batter every half hour during freezing will work. Optimal consistency you´ll get when it has set about 2 hours in the freezer after the ice cream maker. Then it is perfect to make fine balls (depends of course on how much it has been frozen in your ice cream machine and what kind of tin you put it in after). If you are not going to eat it after the preferable 2 hours, I suggest that you set it in the fridge 20-30 minutes before serving.

Vanilla yogurt ice cream with citrus

  • 1 liter of vanilla yogurt (ex valio)
  • 2 dl granulated sugar
  • 1 teaspoon vanilla
  • zest of 1 lemon and 1 orange
  • 0.5 dl of lemon juice
  • 0.5 dl of orange juice

Pour the yogurt in a sieve lined with a coffee filter and set over a bowl. Place in refrigerator and allow to drain overnight. The next day, you mix the remaining ingredients and run the ice cream machine.

citrus yoghurt glass

Advertisements

6 thoughts on “Fräsch youghurtglass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s