Lördagssmoothie

När du vaknar med tanken att du bara ska sätta in brödet i ugnen och få nybakat till lördagsfrukosten, men istället möts av en överjäst deg i kylen, då har det inte riktigt blivit som du tänkt dig.. Nej, lösningen är då att knåda ihop degen igen och låta jäsa upp på nytt. Under tiden som du väntar på ditt goda, varma, nygräddade bröd kan du stilla hungern en aning med en smoothie.

Idag blev det en med bara frukt och bär. Jag brukar annars göra med kesella och mjölk, då får du lite mer protein i din smoothie och kan snåla lite med bär och frukt.

Till 2 glas jordgubbs och blodapelsinsmoothie:

  • 400 g frysta jordgubbar
  • 2 blodapelsiner
  • ev 2 msk jordgubbssaft

Tina jordgubbarna och mixa med stavmixer eller i blender. Tillsätt skalad blodapelsin och ev saft och mixa slätt igen. Servera!

Riktig blodapelsin

 

Ett glas smoothie

Saften är inget måste, men det blir lite mer smak av det. En skvätt juice fungerar lika bra. Har du banan eller söta mogna päron blir det ett bra sötningsmedel.

frysta jordgubbar

Nu gäller det bara att vänta på att brödet ska jäsa klart så vi kan få riktig frukost någon gång!

English; When you awke with the lovely thought that you are only to put in the pree made dough in the oven and you´ll get freshly baked bread, but what you see when you open the fridge is a dough that has been set for too long, then the morning gets a bit different then you expected. Well, kneed the dough again and let it rise again..

While waiting you can make your self a treat in shape of a nutritious smoothie.

I usually make my smoothie with quark and milk. This gives some extra protein and you can use less berries and fruits.

2 glasses of strawberry- blood orange smoothie

  • 400 g frozen strawberries
  • 2 blood oranges
  • 2 tbsp of strawberry juice

Defrost the strawberries and mix with a hand blender or blender. Add the peeled blood orange and any juice and blend smoothly again. Serve!

Now I just have to wait for the bread to be ready to bake…..

2 thoughts on “Lördagssmoothie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s