Ljummen pasta sallad

Tanken kan lätt gå till en sommardag när man tänker pastasallad. Då ska det var varmt ute och salladen sval. Nu är det allt annat än sommar! Snöflingor yr i vinden och biter en i kinderna. Men om du gör en ljummen variant blir det en helt annan känsla. Det blir lite värmande istället för kallt och svalt. Med soltorkade tomater blir det ännu lite fylligare. Du kan ju stoppa i vad du vill i din sallad. Jag får ha min rödlök vid sidan för den tycker inte Henrik om.

sallad

Ljummen pastasallad:

  • 300 g pasta, fjärilar, penne eller liknande
  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 1 ask cocktail tomater
  • 70 g maché sallad
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 1 mozzarella
  • oliver
  • ev lite rödlök

Borttagen vitlöksdressing:

  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor, tilltryckta med kniven
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vatten
  • 5 msk olivolja
  • örtsalt eller annan krydda

Börja med dressingen; blanda allt och låt stå. När det är dags att äta plockar du bort vitlöksklyftorna och häller dressingen över salladen.

Koka pastan enligt förpackningen. Häll av vattnet och skölj den hastigt i vatten. Den ska fortfarande vara ljummen när dem hamnar på salladsfatet.

Dela kycklingbrösten i kuber, salta, peppra och stek i lite olja.

Halvera cocktailtomaterna, dela de soltorkade tomaterna och mozzarellan.

Lägg pastan på ett fat (i en skål) strö över maché salladen, kycklingen, tomaterna, osten och oliverna. Skeda över dressingen och njut!

2 thoughts on “Ljummen pasta sallad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s