Enkel korv och kycklinggryta

Gjorde en snabb och god kycklinggryta igår. Mustig och mysig!

kycklinggryta

Till 6 personer:

  • 5 chorizo korvar
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk ajvar
  • 1 msk tomatpuré
  • lite rökt paprikapulver (eller vanligt)
  • 1 kycklingbuljongstärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • salt, peppar
  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 msk vitvinsvinäger

Skär korven i slantar och stek tillsammans med skivad lök i en gryta. Häll i ajvar, tomatpuré, buljong, grädde och mjölk. Smaka av med salt och peppar och pudra över lite paprikapulver. Skär kycklingen i skivor och lägg i grytan. Det gör inget om du har halvfryst kyckling, sänkt bara värmen och låt den sjuda långsamt (inget stormkok, för då är det risk att kycklingen blir torr i utkanten). Kolla så att kycklingen är färdig, tillsätt lite vinäger och smaka av igen. Vill du ha en tjockare sås, red av den med någon sked maizena utrörd i lite mjölk.

Servera med kokt potatis, broccolibuketter och lite chilipulver för den modige.

middag

 

English; I made a simple quick casserol with sausages an chicken.

For 6 people:

  • 5 chorizo ​​sausages
  • 2 yellow onions
  • 1 clove of garlic
  • 2 tbsp ajvar
  • 1 tbsp tomato purée
  • some smoked paprika (or regular)
  • 1 chicken bouillon cube
  • 3 dl heavy cream
  • 5 dl milk
  • salt, pepper
  • 1 kg chicken filet
  • 2 tablespoons white wine vinegar

Cut sausage into coins and fry with slised onions in a casserole. Add ajvar, tomato paste, broth, cream and milk. Season with salt and pepper and sprinkle with a little paprika. Cut the chicken into slices and add to the pan. It does not matter if you have half frozen chicken, just let it simmer slowly. Check that the chicken is cooked, add a little vinegar and season again if necessary. Do you want a thicker sauce, thicken it with some cornstarch mixed in a little milk.

Serve with boiled potatoes, broccoli florets and a little chili powder for the brave.

Advertisements

One thought on “Enkel korv och kycklinggryta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s