Lucka 15

Idag har jag gjort pepparkakscupcakes med en ädelost-topping. Det var Henrik som sa att han hade suttit och funderat på det på jobb; precis som man kan ha ädelost på hårda pepparkakor så borde man väl kunna göra en julig cupcake med ädelost på? Ja, jag antog utmaningen. Så idag finns bakom lucka 15 Henriks ädelpepparcupcake.

Utgick från Hummingbirds originalrecept på själva kakan, fast bytte ut en del socker mot sirap och tillsatte kardemumma, kanel, ingefära och nejlika. Tänkte att socker i frostingen skulle bli helt fel, så jag vispade bara Kvibilles ädelost med phiadelphia och grädde och bredde på.

pepparkakscupcake

tre ädla

English; Today I´ve made a cupcake with taste of christmas. I added cinnamon, ginger, cardamom, cloves and syrup to the classic Hummingbird vanilla cupcake (withoute vanilla). To the top I mixed blue cheese with cream cheese and double cream. In Sweden it has gotten to be a tradition to eat gingerbread with blue cheese, and Henrik thought that it would be a  good idea to make it as a cupcake, and it was =)

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s