Sylt kok

Det är så enkelt att koka egen sylt. Det bästa med det är att du kan få den precis så söt eller sur du vill. Du kan ha i någon överraskande krydda så som stjärnanis eller kanske choklad. Gjorde en gång en hallonsylt som fick brutna bitar av mörk choklad i sig när den hade svalnat precis så mycket att chokladen smälte och blev alldeles mjuk. Idag har jag kokat helt vanlig hallonsylt. Bara bär och socker. Brukar använda 1 del socker till 3 delar bär. Då passar den bra till söta vaniljkrämer eller maräng. Många kokar sylt med en vaniljstång som stående inslag, och det är ju gott, men absolut inget måste.

English; I made raspberry jam today. Once I made a lovely raspberry jam and let pieces of chocolate melt slowly in the berrys, it was delicius. But today I keept it simple, 3 parts berry and 1 part sugar. Still delicious!

Advertisements

2 thoughts on “Sylt kok

  1. Som din far brukar säga ”Du är så kunnig”
    Det är precis som du skriver väldigt lätt att koka ihop lite ny fräsch sylt och tänk så mycket nyttigare den blir utan alla de olik sorters Ena som finns i köpe sylt
    Lycka till med de olika sorters kakor som som du håller på med till barndopet
    Kram Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s